Kondiciona priprema sportista i rekreativaca

U želji da našim korisnicima ponudimo najkvalitetniju uslugu, SC „Olimp“ Vam predstavlja novi program vežbanja koji je namenjen sportistima i rekreativcima sa ciljem poboljšanja motoričko-funkcionalnih sposobnosti, opšte kondicije i zdravstvenog stanja.

Naš tim trenera koji je osmislio i koji će sprovoditi ove programe čine visoko obrazovani stručnjaci iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja koji pretstavljaju sadašnjost i budućnost kondicione pripreme kako sportista tako i rekreativaca.

Programi rada i metode koje koristimo dovode do poboljšanja aerobnih i anaerobnih sposobnosti sportista i rekreativaca, povećanja snage, brzine, izdržljivosti, koordinacije, fleksibilnosti i gipkosti. Drugim rečima, primenom naših metoda rada sportisti dostižu visok nivo bazičnih sposobnosti koje su temelj za nadogradnju specifičnih sposobnosti u zavisnosti od sporta kojem se bave, a rekreativci pozitivno utiču na opšte stanje svog zdravlja i poboljšanje kvaliteta života.
U radu sa sportistima kada dođe do dovoljno visokog nivoa bazičnih sposobnosti, postepeno se prelazi na specifični nacin rada. Biraju se sretstva i metode treninga koje su slične takmičarskim uslovima, a vodi se računa da se bazične sposobnosti i dalje održe na optimalnom nivou.

Obim, intenzitet, sretstva i metode treninga se konstruišu tako da budu prilagođene trenutnim potrebama sportista u odnosu na period godišnjeg ciklusa u kome se nalaze (pripremni, predtakmičarski, takmičarski, postakmičarski i prelazni period).

U radu sa sportistima kao i sa rekreativcima procenjuje se i meri početni nivo kondicione pripremljenosti i prema tome se biraju metode i sretstva koje će biti upotrebljene u radu, a napredak i rezultati u treningu su vidljivi već posle nekoliko nedelja.

Ovu uslugu možete dobiti kroz četri paketa:

1. Individualni trening
2. Vođeni trening (grupni)
3. Samostalno vežbanje
4. Kondiciona priprema sportskih klubova

Efekti redovnog treniranja:

Redukcija telesne mase
Povećanje sile, snage, brzine, izdržljivosti, gipkosti i fleksibilnosti
Pozitivan uticaj na psiho-socijalno stanje
Prevencija od mogućih povreda i pozitivan uticaj na opšte stanje organizma i zdravlje ljudi
Tim trenera:

Nenad Popović - prof. sporta

Boško Popović - diplomirani menedžer u sportu, viši sportski trener

Posted In:

Other Details
  • Submitted On : 23 maj 2018