Џудо клуб „Олимп“

Окупљањем деце из околних школа, септембра 1990 г. почела је са радом секција џудо клуба ‘’Звездара’’ која је своју активност обављала у истоименом спортском центру, познатијем као ОЛИМП.

Марта 1994 г. одржана је оснивачка скупштина а убрзо у мају и званично регистрован џудо клуб ‘’Олимп’’ који свој рад почиње септембра исте године. Кроз дугогодишњи систематски рад, изнедрени су многи успешни џудисти, који су име клуба проносили како на домаћим тако и на такмичењима широм света. Кадетска, јуниорска и сениорска државна репрезентација су другом половином деведесетих па на овамо, биле стална адреса наступа наших спортиста. Нису изостали ни успеси на државним, балканским првенствима, као ни наступи на првенствима Европе, првенствима света, Олимпијадама младих. Женска екипа је децембра 1998 г. освојила 1. место на Екипном првенству Југославије за жене (И женска лига).

Рад се заснива на подизању сопственог такмичарског кадра, од најмлађих узрасних категорија до сениора. Делатност се обавља у 2 сале и то у Индустрији Прецизне Механике је школа џудоа од 15 до 77 г. (рекреативни џудо), секција слепих и слабовидих, БОВ (Безбедоносно Оперативне Вештине), док су у сали у СЦ ’’ОЛИМП’’ такмичари, пионири од 7 до 14 г. спортска школица за децу од 5 до 7 г. У клубу раде тренери који су завршили високе или више спортске школе, тако да школовани тренерски кадар омогућује здрав и успешан начин бављења спортом и рекреацијом. Школу џудоа нашег клуба похадају,како млади, тако и људи средњег доба па и старији. Поред усмеравања ка спортском такмичењу, тежиште рада је на ширењу џудо културе и техничком образовању чланова, као и психо физичком развоју деце и младих.

Џудо клуб „Олимп“ је једини у Србији који званично ради са популацијом слепих и слабовидих. У сарадњи са Удружењем слепих и слабовидих „Феникс“ из Београда, заједничким снагама смо омогучили нашим пријатељима из тог удружења бављење џудоом. У свету је врло распрострањен, и методички прилагођен, приступ тренингу џудоа популацији слепих, слабовидих, инвалидима и осталим групама са специјалним потребама. Тиме смо и организационо отишли степеницу више и као клуб са великом друштвеном одговорношцу, почели са радом у овој сфери и то на наше огромно задовољство.
Клуб у оквиру својих просторија и садржаја, поседује и теретану, коју користе како чланови клуба, тако и остали, било да су рекреативци или спортисти.

Канцеларија клуба је, поред места где се обављају административни послови, кутак за стручно усавршавање тренерског и стручног кадра клуба. Клуб поседује солидну библиотеку, богату како џудо насловима, тако и бројним насловима из области науке у спорту. Раритет ове библиотеке су бројни стари џудо часописи, издати још пре двадесет, тридесет година, и то од стране француске, италијанске, британске џудо федерације.

У клубу за дружење можете, док чекате своје дете, скувати себи и попити чај, кафу, сок, који су бесплатни. Уједно можете путем ТВ апарата пратити тренинг који се одржава у сали или теретани, као и гледати видео снимке са разних џудо кампова, такмичења и уживати у лепим бацањима и мечевима. Видеотека клуба је врло богата разним насловима из ове области, како из домаће и стране, тако и из сопствене продукције.

Једно од ретких места у нашем граду, где можете у било ком узрасном добу да  учите, упознајете и заволите ову борилачку вештину је баш ЈК‘’ОЛИМП’’.

Више о клубу можете сазнати на адреси:

http://www.judoclubolimp.com/

About the Author

By admin-scolimp / Administrator, bbp_keymaster on авг 01, 2018