Džudo klub „Olimp“

Okupljanjem dece iz okolnih škola, septembra 1990 g. počela je sa radom sekcija džudo kluba ‘’Zvezdara’’ koja je svoju aktivnost obavljala u istoimenom sportskom centru, poznatijem kao OLIMP.

Marta 1994 g. održana je osnivačka skupština a ubrzo u maju i zvanično registrovan džudo klub ‘’Olimp’’ koji svoj rad počinje septembra iste godine. Kroz dugogodišnji sistematski rad, iznedreni su mnogi uspešni džudisti, koji su ime kluba pronosili kako na domaćim tako i na takmičenjima širom sveta. Kadetska, juniorska i seniorska državna reprezentacija su drugom polovinom devedesetih pa na ovamo, bile stalna adresa nastupa naših sportista. Nisu izostali ni uspesi na državnim, balkanskim prvenstvima, kao ni nastupi na prvenstvima Evrope, prvenstvima sveta, Olimpijadama mladih. Ženska ekipa je decembra 1998 g. osvojila 1. mesto na Ekipnom prvenstvu Jugoslavije za žene (I ženska liga).

Rad se zasniva na podizanju sopstvenog takmičarskog kadra, od najmlađih uzrasnih kategorija do seniora. Delatnost se obavlja u 2 sale i to u Industriji Precizne Mehanike je škola džudoa od 15 do 77 g. (rekreativni džudo), sekcija slepih i slabovidih, BOV (Bezbedonosno Operativne Veštine), dok su u sali u SC ’’OLIMP’’ takmičari, pioniri od 7 do 14 g. sportska školica za decu od 5 do 7 g. U klubu rade treneri koji su završili visoke ili više sportske škole, tako da školovani trenerski kadar omogućuje zdrav i uspešan način bavljenja sportom i rekreacijom. Školu džudoa našeg kluba pohadaju,kako mladi, tako i ljudi srednjeg doba pa i stariji. Pored usmeravanja ka sportskom takmičenju, težište rada je na širenju džudo kulture i tehničkom obrazovanju članova, kao i psiho fizičkom razvoju dece i mladih.

Džudo klub „Olimp“ je jedini u Srbiji koji zvanično radi sa populacijom slepih i slabovidih. U saradnji sa Udruženjem slepih i slabovidih „Feniks“ iz Beograda, zajedničkim snagama smo omogučili našim prijateljima iz tog udruženja bavljenje džudoom. U svetu je vrlo rasprostranjen, i metodički prilagođen, pristup treningu džudoa populaciji slepih, slabovidih, invalidima i ostalim grupama sa specijalnim potrebama. Time smo i organizaciono otišli stepenicu više i kao klub sa velikom društvenom odgovornošcu, počeli sa radom u ovoj sferi i to na naše ogromno zadovoljstvo.
Klub u okviru svojih prostorija i sadržaja, poseduje i teretanu, koju koriste kako članovi kluba, tako i ostali, bilo da su rekreativci ili sportisti.

Kancelarija kluba je, pored mesta gde se obavljaju administrativni poslovi, kutak za stručno usavršavanje trenerskog i stručnog kadra kluba. Klub poseduje solidnu biblioteku, bogatu kako džudo naslovima, tako i brojnim naslovima iz oblasti nauke u sportu. Raritet ove biblioteke su brojni stari džudo časopisi, izdati još pre dvadeset, trideset godina, i to od strane francuske, italijanske, britanske džudo federacije.

U klubu za druženje možete, dok čekate svoje dete, skuvati sebi i popiti čaj, kafu, sok, koji su besplatni. Ujedno možete putem TV aparata pratiti trening koji se održava u sali ili teretani, kao i gledati video snimke sa raznih džudo kampova, takmičenja i uživati u lepim bacanjima i mečevima. Videoteka kluba je vrlo bogata raznim naslovima iz ove oblasti, kako iz domaće i strane, tako i iz sopstvene produkcije.

Jedno od retkih mesta u našem gradu, gde možete u bilo kom uzrasnom dobu da  učite, upoznajete i zavolite ovu borilačku veštinu je baš JK‘’OLIMP’’.

Više o klubu možete saznati na adresi:

http://www.judoclubolimp.com/

About the Author

By admin-scolimp / Administrator, bbp_keymaster on avg 01, 2018