...На једном од најлепших брегова који се издиже изнад северо-источног дела Београда и по својој висини истиче над осталима - Великом Врачару, сместила се питома Звездара са својим Спортско-рекреативним центром „Олимп“.

Зна се да се на овом месту још некад давно изнад старог чувеног Цариградског друма који је вијугао обронцима и падинама звездарских брежуљака, налазило насеље за уживање са китњастим летњиковцима и дворцима београдских богаташа, и да су се ту кроз живописне и мирисне шедрване уз жубор воде и пој славуја пробијали бројни поточићи.

И данас подручје београдске општине Звездара, захваљујући свом идеалном географском положају на северо-истоку града, близини велике реке, огромном пространству шума и повољној ружи ветрова, има све природне услове да понесе епитет „најздравија еколошка зона“ града, што између осталог потврђују и резултати мерења чистоће ваздуха на локацији око „Олимпа“, за који стручњаци имају обичај да кажу да је попут оног планинског на Златибору ...

... Зато, не оклевајте, попните се на „Олимп“ и сами се уверите да је то заиста тако!  Познато је да је излежавање један од наших највећих непријатеља и да кретањем можемо заменити многе лекове, али сви лекови заједно не могу заменити кретање. Препоручује се свакодневно пешачење, најбоље у природи, у зеленилу, што даље од градске вреве. Поред тога, вишеструко су корисни вожња бицикла, пливање, лаке гимнастичке вежбе, спорт и рекреација, што ће нам помоћи да стално одржавамо нашу целокупну снагу мишића и костију, подстичемо циркулацију крвотока, размену корисних храњивих материја и подизање имунитета, да се ослободимо стреса и агресивних нагона, и да се у току дана добро осећамо ...

др Радмила Кандић

 

Спортски центар „Олимп Звездара" налази се на једној од највиших тачака Београда, у непосредној близини звездарске шуме, у окружењу зеленила и чистог ваздуха. Простире се на површини од око 50.000 м², која се састоји од отворених и затворених спортских терена, комплекса базена, амфитеатра, управне зграде са пратећим објектима, зелених и других површина.

Током протеклих неколико година, од када је Општина Звездара постала оснивач ЈП СЦ „Олимп Звездара", уложена су знатна средства за очување и уређење овог спортског комплекса. Данас је СЦ „Олимп" један од најуређенијих центара са квалитетним садржајима за рекреативно бављење спортом.