...Na jednom od najlepših bregova koji se izdiže iznad severo-istočnog dela Beograda i po svojoj visini ističe nad ostalima - Velikom Vračaru, smestila se pitoma Zvezdara sa svojim Sportsko-rekreativnim centrom „Olimp“.

Zna se da se na ovom mestu još nekad davno iznad starog čuvenog Carigradskog druma koji je vijugao obroncima i padinama zvezdarskih brežuljaka, nalazilo naselje za uživanje sa kitnjastim letnjikovcima i dvorcima beogradskih bogataša, i da su se tu kroz živopisne i mirisne šedrvane uz žubor vode i poj slavuja probijali brojni potočići.

I danas područje beogradske opštine Zvezdara, zahvaljujući svom idealnom geografskom položaju na severo-istoku grada, blizini velike reke, ogromnom prostranstvu šuma i povoljnoj ruži vetrova, ima sve prirodne uslove da ponese epitet „najzdravija ekološka zona“ grada, što između ostalog potvrđuju i rezultati merenja čistoće vazduha na lokaciji oko „Olimpa“, za koji stručnjaci imaju običaj da kažu da je poput onog planinskog na Zlatiboru ...

... Zato, ne oklevajte, popnite se na „Olimp“ i sami se uverite da je to zaista tako!  Poznato je da je izležavanje jedan od naših najvećih neprijatelja i da kretanjem možemo zameniti mnoge lekove, ali svi lekovi zajedno ne mogu zameniti kretanje. Preporučuje se svakodnevno pešačenje, najbolje u prirodi, u zelenilu, što dalje od gradske vreve. Pored toga, višestruko su korisni vožnja bicikla, plivanje, lake gimnastičke vežbe, sport i rekreacija, što će nam pomoći da stalno održavamo našu celokupnu snagu mišića i kostiju, podstičemo cirkulaciju krvotoka, razmenu korisnih hranjivih materija i podizanje imuniteta, da se oslobodimo stresa i agresivnih nagona, i da se u toku dana dobro osećamo ...

dr Radmila Kandić

 

Sportski centar „Olimp Zvezdara" nalazi se na jednoj od najviših tačaka Beograda, u neposrednoj blizini zvezdarske šume, u okruženju zelenila i čistog vazduha. Prostire se na površini od oko 50.000 m², koja se sastoji od otvorenih i zatvorenih sportskih terena, kompleksa bazena, amfiteatra, upravne zgrade sa pratećim objektima, zelenih i drugih površina.

Tokom proteklih nekoliko godina, od kada je Opština Zvezdara postala osnivač JP SC „Olimp Zvezdara", uložena su znatna sredstva za očuvanje i uređenje ovog sportskog kompleksa. Danas je SC „Olimp" jedan od najuređenijih centara sa kvalitetnim sadržajima za rekreativno bavljenje sportom.