KARATE KLUB RADNIČKI BEOGRAD

KARATE KLUB RADNIČKI BEOGRAD

PRISUTAN JE U SC OLIMP ZVEZDARA OD 1978. GODINE

VEŽBAMO UTORKOM I ČETVRTKOM OD 19 DO 22 H

STALAN UPIS NOVIH ČLANOVA!

VEŽBAJTE, DRUŽITE SE, LETUJTE, ZIMUJTE, BORITE SE, OSVAJAJTE, RASTITE SA NAMA!

POSTANITE DEO NAŠE VELIKE PORODICE, POSTANITE ČLAN JEDNOG OD NAJSTARIJIH I NAJUSPEŠNIJIH KARATE KLUBOVA NA NAŠIM PROSTORIMA KARATE KLUBA RADNIČKI BEOGRAD.

RAZVIJAJTE KONCENTRACIJU, VOLJU, ISTRAJNOST, SAMODISCIPLINU…

SPREČITE VEŽBOM POREMEĆAJE U RAZVOJU KIČMENOG STUBA I STOPALA. POSEBAN AKCENAT STAVLJEN JE NA FIZIKALNE VEŽBE KAO PREVENTIVA I KOREKCIJA OD MOGUĆIH DEFORMITETA.

ISTRAŽIVANJA SU POKAZALA DA JE KARATE KAO I GIMNASTIKA I PLIVANJE, BAZIČAN SPORT KOJI ANGAŽUJE SVE GRUPE MIŠIĆA I KAO TAKAV JE POSEBNO PREPORUČLJIV SVIM UZRASTIMA, A POSEBNO NAJMLAĐIMA.

TRENINGE VODI JEDAN OD PIONIRA KARATEA I SAMOODBRANE, MAJSTOR I INSTRUKTOR KARATEA ZORAN VUKAJLOVIĆ – VI DAN, SA LICENCIRANIM TRENERIMA MAJSTORIMA KARATEA: VUKAJLOVIĆ UROŠ II DAN I ASISTENTIMA MAJSTORIMA KARATEA: VUKMIROVIĆ UROŠ I DAN , ĐORĐEVIĆ STEFAN I DAN , ARSENIJEVIĆ MARKO I DAN , MIHAJLOVIĆ ALEKSA I DAN , PETKOVIĆ MLADEN I DAN

SVE DODATNE INFORMACIJE VEZANE ZA ČLANARINU, TERMINE I OSTALO PROVERITE TELEFONOM.

0648687914 , 0605495095 , 0641174252

radnicki.karate.beograd@gmail.com

KRATAK ISTORIJAT KLUBA

Karate klub Radnički Beograd jedan je od najstarijih karate klubova na našim prostorima. Klub sa uspehom radi i postoji preko 50 godina. Prvi počeci treniranja karatea u SD Radnički datiraju još od daleke 1963/1964. prvo u okviru rvačkog, a onda u okviru džudo kluba Radnički. Osnivač karate kluba Radnički je čovek koji nije više među nama, a u čiju čast se već 31 godinu za redom, tracionalno održava Memorijalni turnir Dušan Rakić Brajan.
Njegov sledbenik Vukajlović Zoran, na čelu je karate kluba Radnički preko 40 godina, od 1977. i od tada karate egzistira kao zaseban klub u okviru porodice SD Radnički.

Biografija Vukajlović Zoran

Rođen 1949. god. u Beogradu, gde je odrastao i školovao se na Fakultetu za fizičko vaspitanje – odsek karate. Borilačkim veštinama je počeo da se bavi 1965. godine, u džudo klubu „Partizan“ kod trenera Svetislava Ivanovića „S“. Paralelno sa džudoom počeo je da trenira karate 1967. god. u Univerzitetskom karate klubu „Student“ kod trenera Vojislava Bilbije. Bilbija je sudbinski uticao na njegov životni karate put, ostavivši UKK, , Student” na vođenje Vukajloviću i njegovim drugovima Kezunović R., Đorđević S. i Pavlović S. Takođe, treneri su mu bili i Slobodan Vučinić – UKK „Student“ i Zdeslav Milenković – KK, , Partizan“. Karateom se bavi neprekidno od 1967. godine do danas. Kao takmičar i trener (od 1970.) vežbao je i takmičio se u različitim stilovima (Wado-Ryu, Shotokai, Kyokushinkai, Goju-Ryu, Shotokan). Jedan je od učesnika prvog svedskog karate šampionata u Kyokushinkai u Tokiju decembra 1975. S’obzirom da je Shotokan najrasprostranjeniji stil na prostorima bivše Jugoslavije prihvatio ga je i u njemu je ostao preko 40 godina. Najveće rezultate na takmičarskom planu postigao je kao trener karate kluba Radnički. U dugogodišnjoj trenerskoj karijeri obučio je veliki broj vrhunskih takmičara koji su osvajali medalje na svim nivoima, a posebno na međunarodnoj sceni (prvenstvo Evrope, sveta…) kao članovi reprezentacije. Radeći sa omladinom karate klub Radnički je pod njegovim rukovodstvom iznedrio više od hiljadu prvaka države svih uzrasta i nekoliko desetina medalja sa prvenstva Balkana, Mediterana, Evrope i sveta. Najveću zahvalnost za dugogodišnje bavljenje karate sportom i napredovanje u istom imaju braća Vladimir i Ilija Jorga, kao i desetak japanskih majstora različitih karate stilova kod kojih je bio na seminarima.Od Strukovnog karate saveza 1990. godine dobio je VI dan. I dalje je veoma aktivan kao trener i sudija, kao i u sportskoj karate politici.

About the Author

By admin-scolimp / Administrator, bbp_keymaster on avg 01, 2018