Спортски савез особа са инвалидитетом Београда

Спортски савез особа са инвалидитетом Београда (ССОСИБ) је социо-хуманитарна, спортска организација, основана 1969. године са циљем да организује спортско-рекреативне активности за особе са инвалидитетом града Београда.

ССОСИБ самостално или у партнерству са спортским клубовима особа са инвалидитетом организује спортска такмичења и спортске школе у којима корисници могу да стекну почетне вештине из одређеног спорта и побољшају своје физичке способности.

За оне који желе да се баве рекреативним спортом и на тај начин побољшају свој здравствени статус, ССОСИБ организује спортско – рекреативне програме у неколико спортских центара у Београду.

Спортско-рекреативне активности имају снажан утицај на реституцију, одржавање и повећавање физичких способности особа са инвалидитетом, као и на целокупан биолошки систем (здравље појединца) . Бављење спортско-рекреативним активностима утиче и на психолошки склоп личности (јачање самопоуздања, самопоштовања,…). Једна од најважнијих функција спортско-рекреативних активности је (ре)социјализација личности.

Пуно је примера особа са инвалидитетом које су кроз спортско-рекреативне активности постигле уравнотежен друштвени живот и на психолошком плану су веома стабилне личности. Оваквих примера би било и више када би се побољшали услови за бављење организованим облицима спортско-рекреативних активности.

СВЕ АКТИВНОСТИ СУ БЕСПЛАТНЕ

ЗА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ НАС КОНТАКТИРАТИ НА БРОЈЕВЕ 011 241 00 99, 064 10 99 209 ИЛИ ДОЋИ ЛИЧНО У ПРОСТОРИЈЕ  САВЕЗА ЛОКАЛ БРОЈ 1 У  СПОРТСКОМ ЦЕНТРУ ОЛИМП.

 

About the Author

By admin-scolimp / Administrator, bbp_keymaster on авг 01, 2018