Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB) je socio-humanitarna, sportska organizacija, osnovana 1969. godine sa ciljem da organizuje sportsko-rekreativne aktivnosti za osobe sa invaliditetom grada Beograda.

SSOSIB samostalno ili u partnerstvu sa sportskim klubovima osoba sa invaliditetom organizuje sportska takmičenja i sportske škole u kojima korisnici mogu da steknu početne veštine iz određenog sporta i poboljšaju svoje fizičke sposobnosti.

Za one koji žele da se bave rekreativnim sportom i na taj način poboljšaju svoj zdravstveni status, SSOSIB organizuje sportsko – rekreativne programe u nekoliko sportskih centara u Beogradu.

Sportsko-rekreativne aktivnosti imaju snažan uticaj na restituciju, održavanje i povećavanje fizičkih sposobnosti osoba sa invaliditetom, kao i na celokupan biološki sistem (zdravlje pojedinca) . Bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima utiče i na psihološki sklop ličnosti (jačanje samopouzdanja, samopoštovanja,…). Jedna od najvažnijih funkcija sportsko-rekreativnih aktivnosti je (re)socijalizacija ličnosti.

Puno je primera osoba sa invaliditetom koje su kroz sportsko-rekreativne aktivnosti postigle uravnotežen društveni život i na psihološkom planu su veoma stabilne ličnosti. Ovakvih primera bi bilo i više kada bi se poboljšali uslovi za bavljenje organizovanim oblicima sportsko-rekreativnih aktivnosti.

SVE AKTIVNOSTI SU BESPLATNE

ZA SVE INFORMACIJE MOŽETE NAS KONTAKTIRATI NA BROJEVE 011 241 00 99, 064 10 99 209 ILI DOĆI LIČNO U PROSTORIJE  SAVEZA LOKAL BROJ 1 U  SPORTSKOM CENTRU OLIMP.

 

About the Author

By admin-scolimp / Administrator, bbp_keymaster on avg 01, 2018