Почели „Летњи позоришни дани на Олимпу”-бесплатне позоришне представе за најмлађе

„Летњи позоришни дани на Олимпу“, под покровитељством и у организацији Градске општине Звездара и Спортског центра „Олимп-Звездара“ почели су у понедељак, 12.9.2016. када су најмлађи позоришни гледаоци имали прилику да погледају представу „Царево ново одело” у извођењу глумаца Позоришта „Пан театар”.

Манифестацију је, пред пуним гледалиштем у коме су били деца и њихови родитељи, свечано отворио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара који је рекао да му је част и задовољство да пред овако великим бројем посетилаца отвори девете „Летње позоришне дане на Олимпу”. Он је рекао да овако велики број посетилаца, који знају да препознају праве вредности, обавезује, па ће Општина Звездара настојати да за наредне десете „Летње позоришне дане на Олимпу” припреми и неке новине како би на прави начин био обележен овај мали, али значајан јубилеј.

Након председника општине Звездара Милоша Игњатовића, најмлађим посетиоцима се обратила Оливера Викторовић Ђурашковић која их је поздравила и подсетила на нека правила позоришног бонтона.

Након овога, глумци „Пан театра” су извели представу „Царево ново одело” која је привукла велику пажњу најмлађих, али и оних старијих посетилаца. Дечји осмеси, весело расположење након представе и питања „када ће опет доћи у позориште” потврђују да ће „Летњи позоришни дани на Олимпу” и ове године привући велику пажњу како квалитетом представа, тако и фестивалском атмосфером која влада у СЦ „Олимп-Звездара” током трајања ове лепе манифестације.

Преосталих шест представа, такође, ће бити изведено у амфитеатру Спортског центра „Олимп-Звездара“, улица Вјекослава Ковача 11, са почетком у 18 сати. Улаз је бесплатан за све посетиоце са улазницама које заинтересовани могу преузети на инфо-пулту СЦ „Олимп-Звездара“ (у управној згради Спортског центра).

На програму „Летњих позоришних дана на Олимпу” су следеће представе:

13.09.2016. „Капетан Џон Пиплфокс“ Театар „Талија“

14.09.2016. „Шешир пун боја“ Позориште лутака „Пинокио“

15.09.2016. „Фестивал бајки“ Театар „Талија“

16.09.2016 „Јежева кућица“ „Арс Лонга“

17.09.2016. „Пипи дугачка чарапа“ Дечије позориште „Чарапа“

18.09.2016. „Три прасета“ Дечије позориште „Чарапа“

Као организатор и покровитељ Градска општина Звездара на овај начин већ традиционално подстиче развој позоришне културе код најмлађих.

Позивамо вас да доведете децу и омогућите им да стекну нова дивна искуства!

About the Author

By admin-scolimp / Administrator, bbp_keymaster on сеп 13, 2016