Počeli „Letnji pozorišni dani na Olimpu”-besplatne pozorišne predstave za najmlađe

„Letnji pozorišni dani na Olimpu“, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Gradske opštine Zvezdara i Sportskog centra „Olimp-Zvezdara“ počeli su u ponedeljak, 12.9.2016. kada su najmlađi pozorišni gledaoci imali priliku da pogledaju predstavu „Carevo novo odelo” u izvođenju glumaca Pozorišta „Pan teatar”.

Manifestaciju je, pred punim gledalištem u kome su bili deca i njihovi roditelji, svečano otvorio Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine Zvezdara koji je rekao da mu je čast i zadovoljstvo da pred ovako velikim brojem posetilaca otvori devete „Letnje pozorišne dane na Olimpu”. On je rekao da ovako veliki broj posetilaca, koji znaju da prepoznaju prave vrednosti, obavezuje, pa će Opština Zvezdara nastojati da za naredne desete „Letnje pozorišne dane na Olimpu” pripremi i neke novine kako bi na pravi način bio obeležen ovaj mali, ali značajan jubilej.

Nakon predsednika opštine Zvezdara Miloša Ignjatovića, najmlađim posetiocima se obratila Olivera Viktorović Đurašković koja ih je pozdravila i podsetila na neka pravila pozorišnog bontona.

Nakon ovoga, glumci „Pan teatra” su izveli predstavu „Carevo novo odelo” koja je privukla veliku pažnju najmlađih, ali i onih starijih posetilaca. Dečji osmesi, veselo raspoloženje nakon predstave i pitanja „kada će opet doći u pozorište” potvrđuju da će „Letnji pozorišni dani na Olimpu” i ove godine privući veliku pažnju kako kvalitetom predstava, tako i festivalskom atmosferom koja vlada u SC „Olimp-Zvezdara” tokom trajanja ove lepe manifestacije.

Preostalih šest predstava, takođe, će biti izvedeno u amfiteatru Sportskog centra „Olimp-Zvezdara“, ulica Vjekoslava Kovača 11, sa početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan za sve posetioce sa ulaznicama koje zainteresovani mogu preuzeti na info-pultu SC „Olimp-Zvezdara“ (u upravnoj zgradi Sportskog centra).

Na programu „Letnjih pozorišnih dana na Olimpu” su sledeće predstave:

13.09.2016. „Kapetan Džon Piplfoks“ Teatar „Talija“

14.09.2016. „Šešir pun boja“ Pozorište lutaka „Pinokio“

15.09.2016. „Festival bajki“ Teatar „Talija“

16.09.2016 „Ježeva kućica“ „Ars Longa“

17.09.2016. „Pipi dugačka čarapa“ Dečije pozorište „Čarapa“

18.09.2016. „Tri praseta“ Dečije pozorište „Čarapa“

Kao organizator i pokrovitelj Gradska opština Zvezdara na ovaj način već tradicionalno podstiče razvoj pozorišne kulture kod najmlađih.

Pozivamo vas da dovedete decu i omogućite im da steknu nova divna iskustva!

About the Author

By admin-scolimp / Administrator, bbp_keymaster on sep 13, 2016